KUKLACI

    Author: bestemina Genre: »
    Rating


    Günay GAFUR
    Avrupa Yakası Yayınları
    446 Sayfa


    kitapokusak.com Güncel Fiyatı : 15,40 TL


    KUKLACI / GÜNAY GAFUR
    Kitap biteli birkaç gün oldu ama “Hissettiklerimi nasıl yazıya döksem?” kısmın da takılı kaldım.
    Çünkü hala kitabın etkisindeyim.

    Kitabın yazarı Günay GAFUR ile yaptığımız röportaja yapılan yorumlarda da göreceğiniz gibi, bir Türk yazarın polisiye gerilim konusunda ne kadar başarılı olabileceği merak konusu.

    Bu konuda şunu söylemek isterim ;(Kitabı okuyanlarda bana katılacaktır) çok beğenerek okuduğumuz,takip ettiğimiz, gündemdeki çok satan polisiye gerilim kitaplarından fazlası var eksiği yok.

    Ön yargılarınızı atın yâda atmayın.O ön yargılarla okuyun. Sonunda etkilenme garanti.
    Ve sonrasında da biraz gurur tabi, Türk yazarın başarısından dolayı.
    Keskinlikle ilk kitabındaki bu başarıyı diğer kitaplarında da yakalayacağını ve polisiye gerilim tarzı denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olacağına gönülden inanıyorum Günay GAFUR’un.

    KUKLACI kitabı polisiye ve psikolojik  gerilimi başarıyla işlemiş ve sonuna kadar da bu heyecan ve merakı korumayı başaran bir kitap.
    Yaratıcılığına hayran kaldığım ve zekâ ürünü öğelerin ,tuzakların olduğu Kuklacı; birbirinden farklı üç kişinin ellerinde kukla oldukları kişiden aldıklar talimatları uygulamaları çerçevesinde gelişiyor.
    Siyah zarf ile gelen talimatların ulaştırılma biçimleri ve bu oyuna dahil olan yan karakterler de çok başarılı.
    EYLÜL BELEN (BETÜL ÖZDEN)
    Mutlu bir evliliği ve bir çocuğu olan Eylül bir gün gözlerini açtığında kendini hiç tanımadığı, evinden çok uzata bir kulübe de bulur. Buraya nasıl ve neden getirildiği anlamaya çalışırken ona bırakılan siyah zarftaki notta annesinin hastalığının iyileşmesi için gerekli para karşılığında bir oyun oynaması istenmektedir.
    REXTON (LARRY KEY)
    Hayatı dolandırıcılıkla geçmiş, eline geçen hiçbir fırsatı kaçırmayan, para odaklı Rexton  siyah zarfla gelen talimat ile artık  Larry Key olmuştur.
    Üç cinayete işlenmiştir ve cesetlerin hepsinden Rexton'un parmak izi ve DNAsı bulunmaktadır.
    O da gözlerini açtığında kendini hiç bilmediği bir yerde bulur. Ve onun siyah zarfında ise bu oyunu oynamaz ise bu cinayetlerin katili olarak polise ihbar edileceği yazmaktadır.
    Hiç tanımadığı bu insanların cesetlerinden sorumlu olma korkusu onu da bu oyunu oynamaya itecektir.

    Dr GREGORY

    Çok ünlü olan,bilimsel araştırmalar yapan ve aynı zamanda psikiyatri kliniği olan doktor son olarak insanların hafızalarındaki hatırlamak istemediği kötü anıları silme üzerine çalışmaktadır.
    Ve deneyinin sonlarına geldiği bu dönemde geçmişinde ki ters giden her şeyden kurtularak dünya çapında ünlü biri olacağı günü beklemektedir.
    Ve doktor da gözlerini açtığında kendini hiç bilmediği bir yerde bulur. Ona gelen siyah zarfta ise sadece kendisinin bildiğini düşündüğü bu deneyin şifresini çözen, kendisi kadar zeki bir “kuklacı” ile karşı karşıya olduğunu anlamıştır.

    Her birinin yapması gereken seçimler onları oyunun sonuna götürecektir.
    Bu üç cinayetin peşinden giden dedektifimiz Michael, kendini Doktor Gregory' nin hastası olan ve sürekli siyah zarflardan bahseden bazen deli bazen de çok zeki VINCENT'e götürür.
    Vincent' in odasındaki siyah zarflar ile çizdiği kukla resimlerine şahit olduğunda bu olayla bağlantısını çözmeye çalışır ve bu cinayetlerin dışında çok esrarengiz olayların döndüğünü keşfetmeye başlar.
     Bartın, Amasra,California,New York arasında geçen bu gizemli oyun içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamıştır.

    Bu seçilmiş üç kişi, bunların birbirleriyle olan bağlantıları, siyah zarfların sırrı, çirkin bir elin tuttuğu kukla resimleri ve onları kukla gibi parmaklarında oynatan kuklacı.

    Kesinlikle filmi olması gereken bir kitap olduğu düşündüm okurken, çok ilginç karakterlerin ve çok güzel görsellerin olduğu etkileyici bir film olabilir bence.
    Tüm polisiye/gerilim sevenlerin elinden bırakamayacağı bu kitabı okurken uykusuz gecelere hazırlıklı olun.

    TANITIM BÜLTENİ :
    "Ömrüm boyunca sürüklenip durdum, meğer ben de bir kuklaymışım."

    Evinden çok uzakta, hiç tanımadığı karanlık bir odada, kelepçeler içinde uyanan Simonize Rexton, kendini vahşi ve kusursuz bir oyunun içinde bulur. Siyah zarflardaki talimatları yerine getirmeyi ve hayatta kalmayı başarabilirse, oyunun sonunu görebilecektir. Tıpkı kendisinden çok uzaklarda uyanan ve aynı korkuları yaşayan diğer kuklalar, Eylül Belen ve Dr. Gregory gibi...

    Birbirinden habersiz bu üç sıradan oyuncu; gizemi çözmek ve kuklacıyla yüzleşmek için müthiş bir gerilimin ortasına atılırlar. Böylece San Franscisco-Türkiye-New York üçgeninde oynanan ve insanoğlunun yazgısını değiştirecek esrarengiz bir oyun başlar.

    Psikolojik-gerilim ya da gerilim-macera, Türk okurları tarafından oldukça rağbet görmesine rağmen, Türk yazarlarının yeterince üretken olmadıkları bir tür. Bir Türk yazarın kaleminden çıkan 'Kuklacı'nın, özgün konusu ve çarpıcı kurgusuyla, bu türe farklı bir soluk getireceğine inanıyoruz.
    (Tanıtım Bülteninden)



    BU KİTABI SATIN ALMAK İÇİN kitapokusak.com ' U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

    Leave a Reply